Fundacja edukacyjno-sportowa reGeneracja wraz z Partnerami: Domem Kultury w Solecznikach z Litwy oraz Fundacją Privada Centre i Energia z Hiszpanii realizuje międzynarodowy projekt „Europejski Inkubator Kulinarny. Dziedzictwo kulinarne, które łączy, inspiruje i rozwija” sfinansowany ze środków Komisji Europejskiej w ramach programu Erasmus+ Edukacja dorosłych.
Głównym założeniem ww. projektu jest stworzenie oferty warsztatowej, która posłużyć ma do rozwijania zdolności osób dorosłych, seniorów, a także osób pracujących z nimi oraz skomponowanie zbioru przepisów kulinarnych, które będą efektem połączenia smaków trzech krajów i doświadczenia partnerów. Dzięki temu powstaną wcześniej nieopublikowane zdrowe kompozycje smakowe, wykorzystujące zasady „zero weste” i zdrowego odżywiania.
W tym celu grupy uczestników z Litwy, Hiszpanii i Polski wizytowali się wzajemnie i pracowali warsztatowo, aby efekty ich pracy już wkrótce rozpowszechnić na stronach internetowych Fundacji oraz w social mediach. Dlatego warto śledzić funpage Fundacji i Partnerów oraz funpage dedykowany projektowi: http://erasmus.eik.regeneracja.org.pl/?fbclid=IwAR2JQJRbxyOCS0_oW5JqJNBZnbOO4ULCJiNDNgT_rGl21XbklXSM7KalVpY
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz